Margot Morssinkhof

Hormonen & Anticonceptie


                                   

De laatste tijd wordt het steeds duidelijker dat hormonale anticonceptie bijwerkingen heeft waar we niet altijd goed over worden ingelicht. Een inmiddels wel bekende, maar vreselijke bijwerking is dat de kans dat vrouwen depressieve klachten ontwikkelen wordt vergroot. Er zijn daarnaast nog veel meer mogelijke bijeffecten zijn van de pil: onze partnerkeuze zou kunnen veranderen, onze stressrespons wordt aangetast, en het lijkt alsof het er voor kan zorgen dat we de wereld minder intens kunnen meemaken en dus ook minder ervan kunnen genieten. In deze aflevering praten we met Margot Morssinkhof over deze mogelijke bijwerkingen en haar eigen onderzoek hiernaar.

Tracklist:
1. Circle - Phil France
2. Sexy Boy - Air
3. Mystery - Fabiana Palladino
4. Heel Even Niets - Meetsysteem
We weten dat de maan ervoor zorgt dat er getijden in de zeeën bestaan, maar er zijn nog een boel meer fenomenen waarvan sommigen zeggen dat ze worden veroorzaakt door de maan. Er zijn mensen die denken dat er een link bestaat tussen de positie van de maan en hun humeur of slaapkwaliteit. Er zijn ook speculaties over het synchroniseren van de menstruatie- met de maancyclus.
Samen met astroloog en geschiedenisstudent Nora Gosselink praten we over wat de astrologie, wetenschap, en maatschappij te zeggen hebben over de invloed van de maan op het leven op aarde. WE PLAY THE NICEST
TUNES WHILE TALKING
ABOUT THE COOLEST
RESEARCH